Statisticus stelt vast: er wordt in de EU enorm geknoeid met het aantal ‘besmettingen’ en overlijdens



Wiskundige en statisticus Pavlos Kolias van de Aristoteles-universiteit van Thessaloniki in Griekenland heeft de EU-data over corona nagekeken op afwijkingen. Hij heeft dat gedaan op basis van de wetten van Benford, waarmee anomalieën in de distributie van de cijfers worden blootgelegd.

Kolias constateert dat er in de hele EU kwistig is geknoeid met het aantal ‘besmettingen’ en overlijdens. Lector gezondheidswetenschappen Sam Brokken spreekt van een ‘statistisch bommetje’.

België, Nederland en Frankrijk scoren slecht met een significante en hoog significante probabiliteitswaarde (waarschijnlijkheid) wat betreft ‘besmettingen’ en een zeer hoge waarschijnlijkheid van afwijking bij de geregistreerde overlijdens.
Vooral geknoei in landen met hoge vaccinatiegraad

“Kortom, het zoveelste bewijs dat de cijfers die ons dagdagelijks bereiken weinig correct zijn,” concludeert Brokken.

Landen met een hoge vaccinatiegraad vertonen meer ‘geknoei’ dan landen met een lage vaccinatiegraad, voegt hij toe. “Het wordt dus duidelijk dat cijfers aangestuurd worden om het beleid verkocht te krijgen.”

“Tijd om wakker te worden!” benadrukt hij.
Ontslagen en gecensureerd

Brokken werd eerder dit jaar ontslagen door de PXL Hogeschool in Hasselt omdat hij als wetenschapper vraagtekens zette bij de corona-aanpak. “Er werd me via de telefoon droogweg meegedeeld dat ik mijn activiteiten met onmiddellijke ingang mocht neerleggen,” zei hij.

Hij is niet alleen ontslagen, maar wordt ook gecensureerd door social mediabedrijven als LinkedIn. “Het wordt me onmogelijk gemaakt enige analyse met u te delen. Zelfs een simpele link naar mijn website wordt geblokkeerd,” verzuchtte hij.
Statisticus stelt vast: er wordt in de EU enorm geknoeid met het aantal ‘besmettingen’ en overlijdens Wiskundige en statisticus Pavlos Kolias van de Aristoteles-universiteit van Thessaloniki in Griekenland heeft de EU-data over corona nagekeken op afwijkingen. Hij heeft dat gedaan op basis van de wetten van Benford, waarmee anomalieën in de distributie van de cijfers worden blootgelegd. Kolias constateert dat er in de hele EU kwistig is geknoeid met het aantal ‘besmettingen’ en overlijdens. Lector gezondheidswetenschappen Sam Brokken spreekt van een ‘statistisch bommetje’. België, Nederland en Frankrijk scoren slecht met een significante en hoog significante probabiliteitswaarde (waarschijnlijkheid) wat betreft ‘besmettingen’ en een zeer hoge waarschijnlijkheid van afwijking bij de geregistreerde overlijdens. Vooral geknoei in landen met hoge vaccinatiegraad “Kortom, het zoveelste bewijs dat de cijfers die ons dagdagelijks bereiken weinig correct zijn,” concludeert Brokken. Landen met een hoge vaccinatiegraad vertonen meer ‘geknoei’ dan landen met een lage vaccinatiegraad, voegt hij toe. “Het wordt dus duidelijk dat cijfers aangestuurd worden om het beleid verkocht te krijgen.” “Tijd om wakker te worden!” benadrukt hij. Ontslagen en gecensureerd Brokken werd eerder dit jaar ontslagen door de PXL Hogeschool in Hasselt omdat hij als wetenschapper vraagtekens zette bij de corona-aanpak. “Er werd me via de telefoon droogweg meegedeeld dat ik mijn activiteiten met onmiddellijke ingang mocht neerleggen,” zei hij. Hij is niet alleen ontslagen, maar wordt ook gecensureerd door social mediabedrijven als LinkedIn. “Het wordt me onmogelijk gemaakt enige analyse met u te delen. Zelfs een simpele link naar mijn website wordt geblokkeerd,” verzuchtte hij.
0 Reacties 0 Deel acties