#Rutte op 16 september: we sturen op de ziekenhuizen. Rutte op 3 november: we sturen níet op ziekenhuizen


Op 16 september zei premier Mark Rutte dat we de komende weken en maanden ‘heel sterk’ sturen op de ziekenhuizen. Op 3 november zei hij opeens: “We sturen niet op de ziekenhuizen. Waar je op stuurt, is op het aantal besmettingen.”

Enkele dagen daarvoor hadden Gommers en Kuipers tegen Nieuwsuur gezegd dat het sturen op besmettingen de reguliere zorg minder zou hebben belast. “Dus voelde Rutte aan dat het handiger was om voortaan te beweren dat ze niet stuurden op ziekenhuizen,” zegt schrijver en columnist Diederik Smit in een Twitter-draadje.


Tijdens de coronapersconferenties heeft Rutte meerdere keren gezegd dat we sturen op de ziekenhuizen. Zo zei hij op 6 mei 2020: “Hoe zorg je ervoor dat de ziekenhuizen het aankunnen? Daar stuur je op.” En op 13 april dit jaar zei Rutte: “We sturen dus echt, echt heel erg sterk nu op die ziekenhuizen.”

Om vervolgens dus op 3 november te beweren dat ‘we niet op ziekenhuizen sturen’. Op 16 november zei hij bovendien: “De strategie is sinds het begin van de uitbraak van de crisis niet gewijzigd.”
Ruttiaanse kronkelredenering

“Bij zo’n leugen moet natuurlijk een ruttiaanse kronkelredenering worden bedacht en dat werd: we sturen op besmettingen, maar dat kan nu even niet want door vaccinatie is de link met ziekenhuisopnames minder sterk, dus we sturen op ziekenhuizen, maar eigenlijk op besmettingen,” aldus Smit.

“Een normaal politicus zou zeggen: ik zat helemaal fout, ik ga het anders doen of aftreden. Ruttes tactiek: glashard het tegendeel beweren en vol zelfvertrouwen het onlogische voorstellen als logisch, met zelfbedachte woorden (‘sturingsbron’),” voegt hij toe.
#Rutte op 16 september: we sturen op de ziekenhuizen. Rutte op 3 november: we sturen níet op ziekenhuizen Op 16 september zei premier Mark Rutte dat we de komende weken en maanden ‘heel sterk’ sturen op de ziekenhuizen. Op 3 november zei hij opeens: “We sturen niet op de ziekenhuizen. Waar je op stuurt, is op het aantal besmettingen.” Enkele dagen daarvoor hadden Gommers en Kuipers tegen Nieuwsuur gezegd dat het sturen op besmettingen de reguliere zorg minder zou hebben belast. “Dus voelde Rutte aan dat het handiger was om voortaan te beweren dat ze niet stuurden op ziekenhuizen,” zegt schrijver en columnist Diederik Smit in een Twitter-draadje. Tijdens de coronapersconferenties heeft Rutte meerdere keren gezegd dat we sturen op de ziekenhuizen. Zo zei hij op 6 mei 2020: “Hoe zorg je ervoor dat de ziekenhuizen het aankunnen? Daar stuur je op.” En op 13 april dit jaar zei Rutte: “We sturen dus echt, echt heel erg sterk nu op die ziekenhuizen.” Om vervolgens dus op 3 november te beweren dat ‘we niet op ziekenhuizen sturen’. Op 16 november zei hij bovendien: “De strategie is sinds het begin van de uitbraak van de crisis niet gewijzigd.” Ruttiaanse kronkelredenering “Bij zo’n leugen moet natuurlijk een ruttiaanse kronkelredenering worden bedacht en dat werd: we sturen op besmettingen, maar dat kan nu even niet want door vaccinatie is de link met ziekenhuisopnames minder sterk, dus we sturen op ziekenhuizen, maar eigenlijk op besmettingen,” aldus Smit. “Een normaal politicus zou zeggen: ik zat helemaal fout, ik ga het anders doen of aftreden. Ruttes tactiek: glashard het tegendeel beweren en vol zelfvertrouwen het onlogische voorstellen als logisch, met zelfbedachte woorden (‘sturingsbron’),” voegt hij toe.
0 Reacties 0 Deel acties