#Ab Osterhaus: in Afrika is veel meer immuniteit in de bevolking omdat de vaccinatiegraad laag is

https://twitter.com/i/status/1481258819355353092


Ab Osterhaus was de afgelopen uren trending hashtag op Twitter. Dat had te maken met een filmpje waarin hij opmerkelijke uitspraken doet over Afrika.

Op de vraag of we vanwege de omikronvariant voorzichtig moeten zijn of niet, antwoordde de viroloog: “Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn. Met name als je kijkt naar Zuid-Afrika, waar men over de top heen lijkt te zijn, daar zijn hele andere condities. Daar is het virus – de deltavariant en andere varianten – veel sneller rondgegaan omdat de vaccinatiegraad heel laag was.”

“Dus er is veel meer immuniteit in de bevolking wat dat betreft,” benadrukte Osterhaus. Hij merkte daarbij op dat de bevolkingsopbouw daar anders is dan bij ons. Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult reageert: “Hij zegt het echt!”
#Ab Osterhaus: in Afrika is veel meer immuniteit in de bevolking omdat de vaccinatiegraad laag is https://twitter.com/i/status/1481258819355353092 Ab Osterhaus was de afgelopen uren trending hashtag op Twitter. Dat had te maken met een filmpje waarin hij opmerkelijke uitspraken doet over Afrika. Op de vraag of we vanwege de omikronvariant voorzichtig moeten zijn of niet, antwoordde de viroloog: “Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn. Met name als je kijkt naar Zuid-Afrika, waar men over de top heen lijkt te zijn, daar zijn hele andere condities. Daar is het virus – de deltavariant en andere varianten – veel sneller rondgegaan omdat de vaccinatiegraad heel laag was.” “Dus er is veel meer immuniteit in de bevolking wat dat betreft,” benadrukte Osterhaus. Hij merkte daarbij op dat de bevolkingsopbouw daar anders is dan bij ons. Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult reageert: “Hij zegt het echt!”
0 Reacties 0 Deel acties