Actueel
 • Ik ben gevaccineerd, ik kan het iedereen aanraden!
  Ik ben gevaccineerd, ik kan het iedereen aanraden!
  1
  1 Reacties 0 Deel acties
 • DEN HAAG - Het kabinet houdt er serieus rekening mee dat de gehele bevolking volgend jaar opnieuw twee keer moet worden ingeënt tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de vorige week gepresenteerde begroting van het ministerie van Volksgezondheid.

  Daarin is voor volgend jaar een bedrag van 134 miljoen euro gereserveerd voor dit (voorlopig nog onwaarschijnlijke) scenario. In een toelichting op het bedrag wordt in de begroting gesproken van „het maximale scenario (gehele bevolking twee keer herprikken)”, meldt NRC.

  Een woordvoerder van het ministerie zegt dat het gereserveerde geld bedoeld is voor „de uitvoeringscampagne van het vaccineren in 2022”. De 134 miljoen is een schatting van het bedrag dat nodig zou zijn om uitvoerende partijen als de GGD te betalen.

  Het ministerie benadrukt dat het op dit moment niet zeker is of het opnieuw inenten van de hele bevolking noodzakelijk is. Volgens een woordvoerder is dat „afhankelijk van het beschermings- en besmettingsniveau.” In de begroting is rekening gehouden met het maximale scenario van twee keer herprikken „in het kader van een goede voorbereiding”.
  0 Reacties 0 Deel acties
Meer blogs