Actueel
 • Van Haga roept op te stoppen met ‘idiote’ lockdown: ‘Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld’


  We hebben twee jaar achter de rug waarin het kabinet heeft gekozen voor angst, eenzaamheid en discriminatie. Voor schadelijke maatregelen, voor lockdowns en een enorme verdeeldheid onder de bevolking, zei Kamerlid Wybren van Haga donderdag tijdens het coronadebat.

  Oplossingen in de vorm van opschaling van de ic-capaciteit, luchtbehandeling en antivirale middelen werden geblokkeerd. De enige oplossing die het kabinet kon verzinnen, was massavaccinatie. En terwijl kinderen een verwaarloosbaar risico lopen bij griep of corona, worden nu zelfs kinderen van 5 tot 12 jaar opgeroepen om zich te laten inspuiten met mRNA-gentherapie. Het voordeel is nul en de langetermijneffecten zijn uiterst onzeker, waarschuwde Van Haga.

  Geen enkele zin

  Er is onderzoek gedaan door de TU Delft, een gerenommeerde universiteit, naar de effectiviteit van 2G. Hieruit blijkt dat 2G geen enkele zin heeft bij de omikronvariant. Het is discriminerend, en nu werkt het ook nog eens niet, benadrukte hij.

  “Horecaondernemers staan inmiddels op het punt om zelfmoord te plegen. Mensen in de entertainmentindustrie en de culturele sector zitten in een zware depressie. We zijn het enige land ter wereld dat in een volkomen zinloze lockdown zit, terwijl de ic-opnames al sterk dalen sinds 2 december. Wat BVNL betreft, is corona voorbij,” zei Van Haga.
  Stoppen

  “Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld, en de enige juiste beslissing is om zo snel mogelijk te stoppen met deze idiote lockdown. Stoppen met testen, stoppen met het vaccineren van gezonde jongeren, stoppen met de coronapas en stoppen met al die bangmakerij. Engeland is ons al voorgegaan. Stoppen met alle maatregelen, stoppen met de quarantaineregels en terug naar eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand. In het belang van Nederland,” besloot Van Haga.
  Van Haga roept op te stoppen met ‘idiote’ lockdown: ‘Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld’ We hebben twee jaar achter de rug waarin het kabinet heeft gekozen voor angst, eenzaamheid en discriminatie. Voor schadelijke maatregelen, voor lockdowns en een enorme verdeeldheid onder de bevolking, zei Kamerlid Wybren van Haga donderdag tijdens het coronadebat. Oplossingen in de vorm van opschaling van de ic-capaciteit, luchtbehandeling en antivirale middelen werden geblokkeerd. De enige oplossing die het kabinet kon verzinnen, was massavaccinatie. En terwijl kinderen een verwaarloosbaar risico lopen bij griep of corona, worden nu zelfs kinderen van 5 tot 12 jaar opgeroepen om zich te laten inspuiten met mRNA-gentherapie. Het voordeel is nul en de langetermijneffecten zijn uiterst onzeker, waarschuwde Van Haga. Geen enkele zin Er is onderzoek gedaan door de TU Delft, een gerenommeerde universiteit, naar de effectiviteit van 2G. Hieruit blijkt dat 2G geen enkele zin heeft bij de omikronvariant. Het is discriminerend, en nu werkt het ook nog eens niet, benadrukte hij. “Horecaondernemers staan inmiddels op het punt om zelfmoord te plegen. Mensen in de entertainmentindustrie en de culturele sector zitten in een zware depressie. We zijn het enige land ter wereld dat in een volkomen zinloze lockdown zit, terwijl de ic-opnames al sterk dalen sinds 2 december. Wat BVNL betreft, is corona voorbij,” zei Van Haga. Stoppen “Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld, en de enige juiste beslissing is om zo snel mogelijk te stoppen met deze idiote lockdown. Stoppen met testen, stoppen met het vaccineren van gezonde jongeren, stoppen met de coronapas en stoppen met al die bangmakerij. Engeland is ons al voorgegaan. Stoppen met alle maatregelen, stoppen met de quarantaineregels en terug naar eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand. In het belang van Nederland,” besloot Van Haga.
  0 Reacties 1 Deel acties
 • Gideon van Meijeren fileert kersverse minister Kuipers: ‘Dit deugt van geen kant’


  Gideon van Meijeren (FVD) zei donderdag in de Tweede Kamer dat Ernst Kuipers minister is geworden ‘door te likken naar boven en te trappen naar beneden’. Hij werd vervolgens onderbroken door voorzitter Vera Bergkamp. “Dit is ook weer smakeloos,” zei ze. “Dit is op de man, op de persoon. Doe dat nou niet.”

  Fleur Agema beklaagde zich over het feit dat Bergkamp hem voor de tweede keer de mond snoerde om een mening die haar niet bevalt. De Kamervoorzitter kreeg steun van CDA-Kamerlid Van den Berg. “We spelen op de bal en niet op de man,” zei ze.

  Van Meijeren liet zich niet van de wijs brengen. “Om over het spelen op de bal in plaats van op de man te spreken: deze minister van Volksgezondheid noemt tegenstanders van de coronamaatregelen op spottende en kleinerende wijze ‘wappies’. Dat is dehumaniserend,” zei hij.

  Dat is op de man spelen

  “Dat hoort een minister van Volksgezondheid niet te doen. Dit is niet de minister van alle Nederlanders. Dit is alleen de minister van de gevaccineerde Nederlanders die alle maatregelen steunen. Dat is op de man spelen,” benadrukte Van Meijeren.

  “Als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding beweerde deze minister eind 2020 dat de zorg niet kon worden opgeschaald wegens een tekort aan personeel. Maar ondertussen stuurde hij een kant-en-klaar ziekenhuisschip met minstens 500 bedden, inclusief personeel, van het kastje naar de muur. Het werd geweigerd,” zei hij.
  Spiegel

  “Om vervolgens een maand later met droge ogen het nieuws te verkondigen dat de reguliere zorg moest worden afgeschaald. Dit deugt van geen kant. En hoewel ik weinig goed van deze minister te verwachten heb, hoop ik dat hij, nu hij zijn felbegeerde baantje heeft bemachtigd, eindelijk eens in de spiegel kijkt en tot inzicht komt, en zich gaat realiseren dat hij als minister de belangen van de Nederlandse bevolking moet dienen en niet de belangen van de boven hem gestelde elitaire clubjes waar hij zo graag deel van wil uitmaken,” zei Van Meijeren.
  Gideon van Meijeren fileert kersverse minister Kuipers: ‘Dit deugt van geen kant’ Gideon van Meijeren (FVD) zei donderdag in de Tweede Kamer dat Ernst Kuipers minister is geworden ‘door te likken naar boven en te trappen naar beneden’. Hij werd vervolgens onderbroken door voorzitter Vera Bergkamp. “Dit is ook weer smakeloos,” zei ze. “Dit is op de man, op de persoon. Doe dat nou niet.” Fleur Agema beklaagde zich over het feit dat Bergkamp hem voor de tweede keer de mond snoerde om een mening die haar niet bevalt. De Kamervoorzitter kreeg steun van CDA-Kamerlid Van den Berg. “We spelen op de bal en niet op de man,” zei ze. Van Meijeren liet zich niet van de wijs brengen. “Om over het spelen op de bal in plaats van op de man te spreken: deze minister van Volksgezondheid noemt tegenstanders van de coronamaatregelen op spottende en kleinerende wijze ‘wappies’. Dat is dehumaniserend,” zei hij. Dat is op de man spelen “Dat hoort een minister van Volksgezondheid niet te doen. Dit is niet de minister van alle Nederlanders. Dit is alleen de minister van de gevaccineerde Nederlanders die alle maatregelen steunen. Dat is op de man spelen,” benadrukte Van Meijeren. “Als voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding beweerde deze minister eind 2020 dat de zorg niet kon worden opgeschaald wegens een tekort aan personeel. Maar ondertussen stuurde hij een kant-en-klaar ziekenhuisschip met minstens 500 bedden, inclusief personeel, van het kastje naar de muur. Het werd geweigerd,” zei hij. Spiegel “Om vervolgens een maand later met droge ogen het nieuws te verkondigen dat de reguliere zorg moest worden afgeschaald. Dit deugt van geen kant. En hoewel ik weinig goed van deze minister te verwachten heb, hoop ik dat hij, nu hij zijn felbegeerde baantje heeft bemachtigd, eindelijk eens in de spiegel kijkt en tot inzicht komt, en zich gaat realiseren dat hij als minister de belangen van de Nederlandse bevolking moet dienen en niet de belangen van de boven hem gestelde elitaire clubjes waar hij zo graag deel van wil uitmaken,” zei Van Meijeren.
  0 Reacties 1 Deel acties
 • #Rechter legt dwarsliggende De Jonge dwangsom op: ‘Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee’


  Zorgminister Hugo de Jonge moet voor 30 november een besluit nemen over drie Wob-verzoeken van Nieuwsuur, om openheid over zijn coronabeleid te geven. Als hij dat niet doet, moet hij 100 euro per dag betalen, heeft de Raad van State bepaald.

  De Jonge was in beroep gegaan tegen een uitspraak dat hij niet zelf mag bepalen welke informatie hij wanneer naar buiten brengt. De Raad van State oordeelde dat het ministerie van Volksgezondheid ‘te weinig rekening heeft gehouden met het recht van burgers op goede informatie’.

  Het ministerie van De Jonge bepaalt sinds het begin van de coronacrisis wanneer welke documenten naar buiten komen. De rechter vonniste dat deze werkwijze niet mag. Ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer de minister opriep om naar de rechter te luisteren, ging zijn ministerie in hoger beroep. Ook heeft het ministerie 50 extra juristen aangenomen.
  Lapt De Jonge opnieuw de wet aan zijn laars?

  “Gaat lekker met die nieuwe, open en transparante bestuurscultuur. Schei uit,” twitterde Kamerlid Farid Azarkan (Denk) na de uitspraak.

  Ook de uitspraak van de Raad van State maakt veel los. “Nu is de vraag: lapt De Jonge opnieuw de wet aan zijn laars? Zoals hem dat al bijna twee jaar wordt toegestaan door de Tweede Slaapkamer?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich af.
  Alles beter dan openheid van zaken geven

  Journalist Lucas Hartong voegt toe: “De rechter die een dwarsliggende minister een dwangsom oplegt. Even laten inzinken! Bestuur van Nederland anno 2021.”

  “Hugo de Jonge kennende gaat hij liever 100 euro per dag boete betalen. Uiteraard betaald met belastinggeld. Alles beter dan openheid van zaken geven. Die hij MOET geven. Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee,” stelt auteur en geograaf Hans van Tellingen.
  #Rechter legt dwarsliggende De Jonge dwangsom op: ‘Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee’ Zorgminister Hugo de Jonge moet voor 30 november een besluit nemen over drie Wob-verzoeken van Nieuwsuur, om openheid over zijn coronabeleid te geven. Als hij dat niet doet, moet hij 100 euro per dag betalen, heeft de Raad van State bepaald. De Jonge was in beroep gegaan tegen een uitspraak dat hij niet zelf mag bepalen welke informatie hij wanneer naar buiten brengt. De Raad van State oordeelde dat het ministerie van Volksgezondheid ‘te weinig rekening heeft gehouden met het recht van burgers op goede informatie’. Het ministerie van De Jonge bepaalt sinds het begin van de coronacrisis wanneer welke documenten naar buiten komen. De rechter vonniste dat deze werkwijze niet mag. Ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer de minister opriep om naar de rechter te luisteren, ging zijn ministerie in hoger beroep. Ook heeft het ministerie 50 extra juristen aangenomen. Lapt De Jonge opnieuw de wet aan zijn laars? “Gaat lekker met die nieuwe, open en transparante bestuurscultuur. Schei uit,” twitterde Kamerlid Farid Azarkan (Denk) na de uitspraak. Ook de uitspraak van de Raad van State maakt veel los. “Nu is de vraag: lapt De Jonge opnieuw de wet aan zijn laars? Zoals hem dat al bijna twee jaar wordt toegestaan door de Tweede Slaapkamer?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich af. Alles beter dan openheid van zaken geven Journalist Lucas Hartong voegt toe: “De rechter die een dwarsliggende minister een dwangsom oplegt. Even laten inzinken! Bestuur van Nederland anno 2021.” “Hugo de Jonge kennende gaat hij liever 100 euro per dag boete betalen. Uiteraard betaald met belastinggeld. Alles beter dan openheid van zaken geven. Die hij MOET geven. Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee,” stelt auteur en geograaf Hans van Tellingen.
  0 Reacties 0 Deel acties
 • 1
  0 Reacties 0 Deel acties
 • 0 Reacties 0 Deel acties
 • 0 Reacties 0 Deel acties
Meer blogs