Actueel
 • 2
  0 Reacties 0 Deel acties
 • 1
  0 Reacties 0 Deel acties
 • Tom Hanks en vrouw Rita Wilson besmet met coronavirus https://www.nu.nl/achterklap/6036827/tom-hanks-en-vrouw-rita-wilson-besmet-met-coronavirus.html (via @NUnl)
  Tom Hanks en vrouw Rita Wilson besmet met coronavirus https://www.nu.nl/achterklap/6036827/tom-hanks-en-vrouw-rita-wilson-besmet-met-coronavirus.html (via @NUnl)
  WWW.NU.NL
  Tom Hanks en vrouw Rita Wilson besmet met coronavirus
  Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson zijn besmet met het coronavirus en in Australië in isolatie geplaatst, zo laat Hanks donderdag weten op Twitter.
  1 Reacties 0 Deel acties
 • Vrouw premier Trudeau besmet met coronavirus https://www.nu.nl/coronavirus/6036016/vrouw-premier-trudeau-besmet-met-coronavirus.html (via @NUnl)
  Vrouw premier Trudeau besmet met coronavirus https://www.nu.nl/coronavirus/6036016/vrouw-premier-trudeau-besmet-met-coronavirus.html (via @NUnl)
  0 Reacties 0 Deel acties
 • https://ejbron.wordpress.com/2020/02/22/pvver-marjolein-faber-ik-heb-harde-standpunten-zonder-nuance-de-koran-verbieden-de-moskeeen-dicht-weg-met-die-islam/k
  https://ejbron.wordpress.com/2020/02/22/pvver-marjolein-faber-ik-heb-harde-standpunten-zonder-nuance-de-koran-verbieden-de-moskeeen-dicht-weg-met-die-islam/k

  Screenshot_276

  (Door: Rob Berends en Sjors Moolenaar)

  Interview – Weinig politici roepen zo veel weerstand op als PVV’er Marjolein Faber (foto), fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Gelderland en Eerste Kamerlid. Haar gepeperde uitspraken maken veel los. Een gesprek met een vrouw zonder nuance.

  ,,Hij is een kinderklimaatsoldaatje”, zei PVV-politica Marjolein Faber over de jonge Nijmeegse klimaatactivist Lars Westra. ,,Mijn tweet klopt”, hield zij vol, ook toen bleek dat haar bericht over een steekpartij in Groningen onjuiste informatie bevatte. Regelmatig komt Faber in het nieuws met haar uitspraken.

  U zit nu negen jaar in de politiek. Wat heeft Nederland gehad aan negen jaar Marjolein Faber?
  ,,Nou, ik heb heel wat discussies los gemaakt. Ik ging de politiek in om de muffe regentenlucht het provinciehuis uit te jagen. Die hangt hier nog steeds, hoor.”

  We zitten in de kamer van Gedeputeerde Staten, het dagelijkse bestuur van de provincie. Wat ruikt u hier?
  ,,Het is hier muf, hè? Je ruikt die typische muffe regentenlucht. Ik heb destijds gedeputeerde Bieze nog een luchtverfrisser aangeboden bij de eerste vergadering.”

  Maar wat heeft u dan bereikt?
  ,,Ik ben niet muf geworden. Wij zetten zaken op de agenda die er anders niet op waren gekomen. Partijen beginnen op te schuiven. Als de verkiezingen naderen, beginnen ze over grenzen dicht en migratie. Na de verkiezingen hoor je er niks meer over.”

  Uw moties en amendementen worden in de Gelderse Staten vrijwel nooit aangenomen.
  ,,Ja, hallo! Dat komt doordat er hier maar één oppositiepartij is. Dat zijn wij. De rest is een grote kliek die bij elkaar kruipt. Ik heb voor reuring gezorgd, ik heb mensen aan het denken gezet. Mijn missie is nog niet volbracht, dus ik moet nog maar blijven zitten.”

  Is het fijn om Marjolein Faber te zijn?
  ,,O ja, het is heerlijk. Ik heb een fantastisch leven. Ik zou met niemand willen ruilen.”

  Wij bekeken uw tijdlijn op Twitter en we moesten een maand terug voor we een positief berichtje vonden. In de tussentijd postte u kritische en boze berichten, vooral over de islam en klimaatplannen. Bent u altijd maar boos?
  ,,Mensen die mij privé kennen, weten wel beter. Ik sta thuis bekend om mijn goede humeur. Ze zeggen: doe toch niet altijd zo vrolijk! Mijn schoonmoeder zegt wel eens: jij bent met een gouden lepeltje in je mond geboren, jou zit alles mee. Mijn kinderen zeggen altijd: ma, ze denken dat je hard bent, maar dat ben je niet. Als ik altijd hard was, was mijn man ook niet met me getrouwd.”

  U deelt graag uit, maar u krijgt ook veel harde reacties. Nazi-vergelijkingen, Frau Faber, verwijzingen naar de jaren 30.
  ,,Dat zijn hun reacties. Ik vind het echt bezopen. Ik laat het langs me heen gaan. Als je heel uitgesproken bent, zijn ze dol op je of ze haten je. Het zegt iets over mijn standpunten. Die zijn helder. Moskee dicht is moskee dicht. Grenzen dicht is grenzen dicht. Er zit geen nuance in. Er zijn mensen die dat verschrikkelijk vinden en er zijn mensen die dat geweldig vinden. Volgens mij was het Churchill die zei: haten ze je, dan is dat goed. Dan heb je wat losgemaakt, dan sta je ergens voor.”

  U heeft zich bijzonder druk gemaakt over Lars Westra. Een jongen van 12 jaar die insprak bij de provincie om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij wordt de Greta Thunberg van Nijmegen genoemd, u bedacht de term kinderklimaatsoldaatje voor hem. Waarom maakte u zich daar zo druk over?
  ,,Ik vind het vreselijk als een kind wordt ingezet in een politiek speelveld. Het politieke spel is keihard, je moet een kind daar niet aan blootstellen. Als politicus word je gelijk op achterstand gezet. Je gaat niet een kind afblaffen. Het is heel makkelijk voor een volwassene om een kind in de hoek te drukken. Je kunt niet een politieke discussie met hem voeren. Je moet daar zorgvuldig mee omgaan. Daarom vond ik het zo vreselijk dat zijn vader hem persoonlijk op het toneel neerzette. Je wordt als politicus geremd, je kunt niet vol gas gaan. Heb ik een discussie met jou, dan kan ik gewoon een ongenuanceerd standpunt inbrengen.”

  U zegt: ik viel hem niet aan. Maar dat deed u wel. U kon het niet nalaten te reageren op zijn inbreng.
  ,,Ik heb zijn ouders aangesproken, via hem. Ik vind dat je geen kinderen in moet zetten in het politieke debat. Dat moet je niet doen.”

  Moet er een leeftijdsgrens komen voor jongeren die zich met de politiek willen bemoeien?
  ,,Dat is een moeilijke vraag. Je hebt stemrecht vanaf 18 jaar. Laten we deze grens dan ook op 18 jaar zetten. Dan heb je in ieder geval een ijkpunt.”

  De PVV is opgericht als anti-islampartij, maar profileert zich steeds meer als tegenstander van groene energie.
  ,,Hoho, ga er maar van uit dat de islam nog steeds ons top-onderwerp is. Islam is nummer 1 bij de PVV en blijft nummer 1. Niet klimaat. Dat is een goede tweede. En Europa. Ook een goede tweede.”

  Goed: waarom is het voor een anti-islampartij eigenlijk logisch om tegen groene energie te zijn? Nu halen we olie uit landen als Saoedi-Arabië, waarna de sjeiks dat geld gebruiken om een fundamentalistische variant van de islam te verspreiden over de wereld. Dat klinkt niet logisch.
  ,,Dit vind ik zo’n non-argument. Je moet beginnen bij het begin. Klimaatverandering. Dat het klimaat iets verschuift, zal best kunnen. Groenland heet niet voor niets Groenland. Daar ligt het nu vol ijs, maar ooit moet dat groen geweest zijn. Er heeft dus een verschuiving plaatsgevonden. Dan is de vraag: heeft de mens er invloed op? En mijn antwoord is: nee. We hebben de tijd van de dinosaurussen gehad, met meer CO2 en met veel weelderige plantengroei. Nou, toen reed er nog geen auto rond, hoor.”

  We hebben nooit eerder een zo snelle stijging van de temperaturen gezien. Die wordt wel degelijk veroorzaakt door de mens, zeggen de deskundigen.
  ,,Dat komt door de activiteit van de zon.”

  De meeste deskundigen zijn dat niet met u eens. 
  ,,Ja. Galileo Galilei was ook de enige die zei dat de aarde rond is.”

  U bent de Galileo Galilei van Gelderland aan het worden?
  ,,Die werd ook verketterd, verguisd en opgesloten. Dat zegt mij helemaal niets. Die deskundigen zijn dan mensen die academicus zijn of professor. Nou, ik hoef niet gestudeerd te hebben om te weten dat ik belazerd word. Dat is allemaal niet zo moeilijk.”

  Maar de vraag is…
  ,,Ja, ik weet nog wel wat de vraag is. Ik bouw mijn redenering op. Ik werk naar een climax toe. Of een anti-climax. Geen olie of gas meer gebruiken, is onzin. Gas is heel schoon. In Duitsland krijgen ze subsidie om aan het gas te gaan. Wij moeten van het gas af. Dan zeggen jullie: al die oliesjeiks kopen invloed. Dat klopt. Maar dan zeg ik het volgende: kijk eens naar de handelsbalans van Nederland met Saoedi-Arabië. Wij kopen olie daar en zij kopen goederen hier. En dan hebben wij een overschot van een miljard. Zij kopen meer van ons dan wij van hun.”

  De PVV is dé anti-islampartij. Het nummer 1 punt van de PVV is de islam. U zei het net nog. Dan denken wij: die partij gaat alles doen om de verspreiding van de radicale islam tegen te gaan. Alles. En dan komt u aan met een verhaal over een handelsbalans?
  ,,Het is zo dat we qua olie niet afhankelijk zijn van Saoedi-Arabië. Er zijn meer landen die olie leveren. En gas? Het gas komt tegenwoordig uit Noorwegen. Of uit Amerika. Nordstream 2, die pijplijn vanuit Rusland naar Europa.  komt eraan. Iedereen heeft het altijd over Poetin – nou vraag ik die niet op mijn verjaardag – maar de EU sponsort dus Nordstream 2. En als je het hebt over het verspreiden van de islam, nou, dat doet meneer Erdogan ook. Vlak hem niet uit. En nog even over olie: een heleboel olie wordt gebruikt in de industrie om er andere producten van te maken, zoals plastic. We hoeven daarmee niet te stoppen.”

  Is Forum voor Democratie een concurrent voor de PVV of een partij met wie u aan dezelfde kant van het touw trekt?
  ,,We kunnen met iedereen aan dezelfde kant van het touw trekken. Ik ben een partner als mensen zeggen: we gaan samen de moskeeën dicht doen. We gaan samen de grenzen sluiten. We gaan samen minder subsidies uitgeven. Dan maakt het niet uit welke partij het is.”

  Is Thierry Baudet een verbeterde uitgave van Geert Wilders?
  ,,Er is natuurlijk maar één Geert Wilders. En die zit bij de PVV.”

  Hoe gaat de samenwerking met Forum voor Democratie nu in het provinciehuis? 
  ,,Ik vind ze een beetje slap. Ze hebben weleens een punt, maar drukken niet door, dan trekken ze hun voorstel toch weer in. Ik zeg altijd: je gaat iets doen en dan ga je het doen ook. Forum gaat heel makkelijk overstag. Dat valt me echt op.”

  Ze hebben niet uw bijterige karakter?
  ,,Nee.”

  We moeten nog één kwestie behandelen. Uw beroemde tweet over een steekpartij in Groningen. U tweette dat de dader een Noord-Afrikaanse man was. Maar het was een Nederlander van 57 jaar oud. U zei daarna: mijn tweet klopt. Dat werd een beroemde uitspraak. Op tv bij ‘Op1’ wilde u daar niet op ingaan. Want u had te weinig tijd. Wij hebben nu alle tijd. Vertel eens: hoe zat dat?
  ,,Ik ga het er niet over hebben.”

  Kunt u niet beter zeggen: ik zat fout jongens, kan gebeuren?
  ,,Ik ga het er niet over hebben.”

  Baudet had laatst ook zo’n affaire, maar hij kwam wel terug op zijn NS-tweet. Hij zei: ik heb het fout ingeschat. U had dat ook kunnen doen.
  ,,Ik ga het er niet over hebben. Je kunt de commissaris van de Koning erbij halen of wie dan ook, maar ik ga het er niet over hebben.”

  U heeft wel gezien dat de hashtag #mijntweetklopt hartstikke beroemd is geworden. Die wordt bij allerlei berichten gebruikt.
  ,,Daar ga ik het óók niet over hebben.”

  Er circuleert op sociale media ook een gifje met het beeld waarop u door de Eerste Kamer loopt en zegt: mijn tweet klopt. Vindt u dat grappig?
  ,,Ik ga het er écht niet over hebben.”

  Na die ophef zei u: ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Wij willen graag weten welk vuur dat was.
  ,,Nee, daar ga ik het ook allemaal niet over hebben.”

  Zijn er politici die u inspireren?
  ,,Margaret Thatcher vond ik wel leuk. Die stond ook gewoon haar mannetje. Haar kapsel is beter verzorgd dan dat van mij, dat geef ik toe. Maar zij stond ook wel eens alleen voor een zaal. Dat is wel herkenbaar. Ik heb in de Raad voor Europa gezeten. Een verschrikkelijk instituut, met al dat mensenrechtengeneuzel. En daar hield ik ook mijn anti-islam-speeches. In een heel grote zaal, met ook allerlei vertegenwoordigers uit Noord-Afrika. Dat gaf natuurlijk reuring. Maar ik dacht: ik sta hier voor mijn achterban, dit is hun verhaal. En als je dat denkt, kun je het aan. Ik heb harde standpunten, zonder nuance: de Koran verbieden, de moskeeën dicht, weg met die islam. Maar dan moet je niet in je schulp kruipen. Wie kaatst, kan de bal verwachten.”

  Heeft u als politicus een uiterste houdbaarheidsdatum?
  ,,Ik moet wel blijven leven. Als ik gezond blijf, kan ik nog wel even door.”

  Er zijn partijen waar je na drie termijnen weg moet. Een politicus wordt dan sleets, vinden ze. 
  ,,Ik denk niet dat ik sleets word. Zolang als de kiezer me wil hebben, ga ik door.

  PVV nieuw

  Bron:
  www.gelderlander.nl

  2
  0 Reacties 0 Deel acties
 • 0 Reacties 0 Deel acties
 • https://www.facebook.com/groups/974378129606466/permalink/1045125255865086/?sfnsn=mo
  https://www.facebook.com/groups/974378129606466/permalink/1045125255865086/?sfnsn=mo
  WWW.FACEBOOK.COM
  Tinus Daniëls
  Tinus Daniëls heeft een link gedeeld.
  1
  0 Reacties 0 Deel acties
 • .Wanvertoning van brutale salafisten die schijt heeft aan de Nederlandse overheid.

  Dat imam Salam ruzie zocht met de parlementaire commissie die onderzoek doet naar buitenlandse geldstromen mag geen verbazing wekken. Salam spreekt van een hetze en beschuldigt de Tweede Kamer van het demoniseren van moslims. Hij kruipt onmiddelijk in de slachtoffer rol met een schaamteloze brutaliteit alsof het een gunst is dat hij voor de commissie verschijnt. En dat is loon naar 'pamperen' van onze overheid die moslims te zamen metrechterlijke macht, politie en recherche steeds weer een 2e, 3e, en 4e kans geeft omdat de moslim immigrant op een voetstuk staat waar we geen enkele kritiek op mogen hebben. Dan zijn we islamofoob. xenofood of gewoon ronduit een extreem rechtse racist. Salam is voorzitter van de Utrechtse moskee Al-Fitrah, die weigerde om documenten over financiering te verstrekken aan de commissie. Vragen van de commissie werden ontwijkend beantwoord door Salam, die kennelijk het nodige te verbergen heeft en schijt heeft aan de NL overheid want hij dient Allah en zijn profeet. Want wat bezielde zijn moskee om in 2012 geld aan te nemen van een Koeweits fonds dat toen al vier jaar op de terrorismelijst van de VS stond? Deze zogeheten Revival of Islamic Heritage Society wordt al heel lang door inlichtingendiensten in verband gebracht met het financieren van radicale moslims die gelieerd zijn aan Al-Qaeda, alsmede Egyptische en Algerijnse terreurgroepen. Het omstreden fonds was ook de geldschieter van een Spaanse moskee, die vervolgens uitgroeide tot het meest geradicaliseerde salafistische bolwerk van Spanje. Het toont aan hoe gevaarlijk dergelijke geldstromen zijn. Daar draait het om in het parlementaire onderzoek, niet om een wanvertoning van een imam die geen opening van zaken wil geven. En waar het echt om gaat zijn de maatregelen die getroffen zullen worden om elke financieel-economischefinanciele beinvloeding te voorkomen.....of bloed deze mini enquete dood met de resultaten onder in de onderste la? Ik denk het laatste als het onnozele electoraat niet voor een echte wending stemt.
  .Wanvertoning van brutale salafisten die schijt heeft aan de Nederlandse overheid. Dat imam Salam ruzie zocht met de parlementaire commissie die onderzoek doet naar buitenlandse geldstromen mag geen verbazing wekken. Salam spreekt van een hetze en beschuldigt de Tweede Kamer van het demoniseren van moslims. Hij kruipt onmiddelijk in de slachtoffer rol met een schaamteloze brutaliteit alsof het een gunst is dat hij voor de commissie verschijnt. En dat is loon naar 'pamperen' van onze overheid die moslims te zamen metrechterlijke macht, politie en recherche steeds weer een 2e, 3e, en 4e kans geeft omdat de moslim immigrant op een voetstuk staat waar we geen enkele kritiek op mogen hebben. Dan zijn we islamofoob. xenofood of gewoon ronduit een extreem rechtse racist. Salam is voorzitter van de Utrechtse moskee Al-Fitrah, die weigerde om documenten over financiering te verstrekken aan de commissie. Vragen van de commissie werden ontwijkend beantwoord door Salam, die kennelijk het nodige te verbergen heeft en schijt heeft aan de NL overheid want hij dient Allah en zijn profeet. Want wat bezielde zijn moskee om in 2012 geld aan te nemen van een Koeweits fonds dat toen al vier jaar op de terrorismelijst van de VS stond? Deze zogeheten Revival of Islamic Heritage Society wordt al heel lang door inlichtingendiensten in verband gebracht met het financieren van radicale moslims die gelieerd zijn aan Al-Qaeda, alsmede Egyptische en Algerijnse terreurgroepen. Het omstreden fonds was ook de geldschieter van een Spaanse moskee, die vervolgens uitgroeide tot het meest geradicaliseerde salafistische bolwerk van Spanje. Het toont aan hoe gevaarlijk dergelijke geldstromen zijn. Daar draait het om in het parlementaire onderzoek, niet om een wanvertoning van een imam die geen opening van zaken wil geven. En waar het echt om gaat zijn de maatregelen die getroffen zullen worden om elke financieel-economischefinanciele beinvloeding te voorkomen.....of bloed deze mini enquete dood met de resultaten onder in de onderste la? Ik denk het laatste als het onnozele electoraat niet voor een echte wending stemt.
  1
  0 Reacties 0 Deel acties
 • https://www.facebook.com/groups/510170042342679/permalink/4286925081333804/
  https://www.facebook.com/groups/510170042342679/permalink/4286925081333804/
  0 Reacties 0 Deel acties
Meer blogs